Het is een jaren lange droom van jouw geweest om voor een werken in Curaçaoonbepaalde tijd in een ander land te gaan willen werken. En onlangs kwam jij op het net een vacature  voor onbepaalde tijd werken in Curaçao tegenop de vacature bank van Profilami .

Vacature Curaçao

Terwijl je zat te denken hoe prettig het niet zou zijn om tijdelijk in het buitenland te werken en er ongelooflijk veel naar verlangd. Kom je een vacature in Curaçao tegen waar men opzoek is naar een contract arbeider. Dit wekt het verlangen in jou nog meer op.  Je bent dit aan het lezen en dwaalt in gedachten af naar de reis naar Curaçao die jij samen met het gezin genomen hebt. Dat was een prettige tijd! Na een kort gesprek met het gezin is het zeker, samen voor korte tijd verhuizen naar Curaçao! Je solliciteert en krijgt de baan aangeboden.

Verhuizen Curaçao

Voor je de overstap doet om in Curaçao te werken zul je eerst enkele stukken in orde moeten maken. Stel dat je een contract tekent voor zes maanden, dan mag jij gaan werken zonder je in te schrijven, je zult wel een Verklaring nodig hebben van Rechtswege. Vrees niet dat dit proces te lang zal duren, terwijl dit proces gaande is, mag je al werken.

Wil je gaan wonen, zul je dan ook een verklaring moeten aanvragen via Rechtswege. Wil je nou gaan wonen of werken je zult een verklaring via Rechtswege moeten aanvragen.

Dit proces is al sinds 1 september 2016 veranderd. Je kan nu alleen online je Verklaring van Rechtswege aanvragen. Dit kan nog al veel kosten, het is er persoon. Verhuis je dus met je gezin zul je dan rekening moeten houden dat je voor elk gezinslid zal moeten betalen.

Benodigdheden

Om een aanvraag voor een Verklaring van Rechtswege te kunnen doen heb je het volgende nodig: een bewijs van goed gedrag, werkgeversverklaring van je nieuwe werkgever in Curaçao, kopie geldig paspoort, een geboorte akte die niet ouder dan zes maanden is, twee pasfoto’s.

Als je getrouwd bent heb je dan een kopie van het huwelijksakte nodig, indien samenwonend notariële samenlevingsovereenkomst. Bewijs dat je gescheiden/ongehuwd weduwe of weduwnaar bent.

Als je kinderen hebt bewijs van aanmelding, zodat zij ingeschreven kunnen worden op school. En als laatst bewijs dat je de leges betaald hebt.

Heb je dit alles, dan is het nog alleen voorbereiden voor een leuke tijd en prettig werken in Curaçao.

You may also like