Wonen begint bij ons.

Heb je vragen? Neem contact op !


Voor het eerst na orkaan: onderzoek Ombudsman op Saba, Sint-Eustatius

DEN HAAG – Wie problemen heeft met overheidsinstanties op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius, kunnen volgende week persoonlijk een klacht daarover indienen. De Nationale Ombudsman stuurt een onderzoeksteam naar de eilanden.

[embedded content]

Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen

Het is het eerste bezoek aan Saba en Statia na de ravage van orkaan Irma. Naast de ‘reguliere’ klachten, over bijvoorbeeld vergunningen en onbeantwoorde brieven, verwacht de ombudsman ook klachten of vragen die te maken hebben met de wederopbouw.

De medewerkers gaan elk jaar één of twee keer op onderzoek uit in de Caribische gemeenten. Klachten van burgers over hebben onder andere geleid tot het aanpakken van problemen rondom het Pensioenfonds en het Zorgverzekeringskantoor.

Gesprekken
Op maandag spreekt het onderzoeksteam met burgers op de Bovenwinden: ze zijn maandag op Sint-Eustatius en op Saba op donderdag en zaterdag. De week daarop reist het team uit Nederland door naar Bonaire.

Ombudsman Reinier van Zuthphen is van plan om in juni zelf poolshoogte te gaan nemen. Dan zullen er ook gesprekken worden gevoerd met onder andere de regeringscommissaris die het eiland tijdelijk bestuurt, laat hij weten.

<!--

--> Bron: https://caribischnetwerk.ntr.nl/2018/03/17/voor-het-eerst-na-orkaan-onderzoek-ombudsman-op-saba-sint-eustatius/