Wonen begint bij ons.

Heb je vragen? Neem contact op !


Muziek als medicijn tegen kanker voor muzikant Gio

WILLEMSTAD – Het gaat steeds slechter met Giovanni de Windt. Bij de 56-jarige muzikant werd afgelopen november longkanker ontdekt.

Artsen op Curaçao vertelden hem dat er geen kans is op genezing. Voor Gio is muziek nu zijn enige beschikbare medicijn. ‘Mijn pijn en zorgen verdwijnen als ik gitaar speel. Ik kom in een heel andere dimensie.”

[embedded content]

Gio en Rian in en reportage van Roelie van Beek

Op eigen kosten deed hij een second opinion in Colombia. Uit de onderzoeken bleek: Giovanni is bij uitstek geschikt voor de immuuntherapie, een nieuwe effectieve kankerbehandeling. Alleen wordt deze behandeling in Curaçao door de verzekering niet vergoed. Artsen in Curaçao mogen de immuuntherapie niet voorschrijven.

De behandelingskosten van immuuntherapie kunnen oplopen tot 100.000 euro. Een vriend van Giovanni bedacht daarom een crowdfunding om het geld bij elkaar te krijgen.Elke vrijdag treedt Gio op, samen met Rian.

“Op het moment dat ik moet optreden, lijk ik wel gezond”

“Ik ben de hele week doodziek, maar op het moment dat ik moet optreden, krijg ik een opleving en lijk ik wel gezond. Het is verslavend.”

Gio – foto: Roelie van Beek

Giovanni en Rian staan positief in het leven maar blijven wel realistisch. “Er is een grote kans dat we het geld voor behandeling niet bij elkaar krijgen”, zegt Rian. “Donateurs kunnen hun geld terug gestort krijgen als ze dat willen. Ik wil te allen tijde verantwoorden wat er met de overige donaties gebeurt. We zouden een airco voor in de slaapkamer kopen van het geld. Ook heeft Gio geen uitvaartverzekering. Mocht alles mislopen, kunnen we het geld daar goed voor gebruiken.”

<!--

--> Bron: https://caribischnetwerk.ntr.nl/2018/05/24/muziek-als-medicijn-tegen-kanker-voor-muzikant-gio/