Wonen begint bij ons.

Heb je vragen? Neem contact op !


Groeiende acceptatie voor LGBT op Curaçao

WILLEMSTAD – Homoseksuelen en andere sexueel anders geaarde personen worden steeds meer geaccepteerd op Curaçao. Dit is te merken aan de groeiende belangstelling voor en participatie aan de Curaçao Pride.

Ook dit jaar vindt Curaçao Pride in de laatste week van september plaats. Afgelopen vrijdag 18 mei was de lancering van de zesde editie van The Pride Villager, een glossy magazine dat wordt uitgegeven in de maanden voorafgaand aan de parade. Dit jaar wordt de Curaçao Pride nog groter, zegt de organisatie.


Dulce Koopman sprak met Marlous Molendijk van Floris Suite Hotel tijdens de lancering

Vorig jaar tijdens de Curaçao Pride was het Floris Suite Hotel volgeboekt. De mensen gingen op zoek naar andere in de omgeving liggende hotels. “Dus wij zijn echt bezig om er een eiland event van te maken. Het is iets wat wij enorm trots op zijn”, zegt Molendijk.

Plaatsvervanger van Marilyn Alcalá-Wallé, minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Eliènne Kirindongo heeft het eerste exemplaar van het tijdschrift in ontvangst genomen. De organisatie van de Curaçao Pride beschouwt dit als ‘openlijk steun’ van de minister.

“Homoseksuelen moeten zich gedragen zoals ze zijn”

De organisatie van de Curaçao Pride hoopt door deze publicatie, naast het geven van informatie over de Curaçao Pride, ook bij te dragen aan een stuk educatie. Dit moet leiden naar acceptatie, zelfontplooiing en ontwikkeling.

“Homoseksuelen moeten zich gedragen zoals ze zijn. Zo dragen zij bij aan de algemene acceptatie van LGBT-ers.” Dit zegt Lusette ‘Lulu’ Mauris, die op de cover staat van de nieuwste editie van The Pride Villager.

[embedded content]

Lulu Mauris over acceptatie op Curaçao

Hoofdonderwerp van het magazine dit jaar is religie. Lulu heeft een katholieke opvoeding genoten. Toen zij 14 jaar was en in Nederland woonde, werd haar sexuele geaardheid duidelijker. Haar ouders hebben haar geaccepteerd en hebben geen problemen met haar sexualiteit, vertelt Lulu. En dat ging voor vele generaties LGBT-ers op het eiland voorheen niet zo gemakkelijk.

<!--

--> Bron: https://caribischnetwerk.ntr.nl/2018/05/19/groeiende-acceptatie-voor-lgbt-op-curacao/