Wonen begint bij ons.

Heb je vragen? Neem contact op !


Online Communicatie & Sales

Let op! Part-time 2.5 uren per dag 5 dagen per week. Wegens het uitbreiden van onze doelgroep zijn wij opzoek naar personen met ervaring in communicatie en sales. Wie we zoeken…
Klik HIER voor de complete vacature
Bekijk alle vacatures op Suriname via Profilami Jobs

IJsformule Baskin Robbins opent met haar vestiging in Piazza Center haar vijfde locatie in Nederland. De 87 m² grote Eindhovense vestiging van Baskin Robbins is gelegen direct onder Dunkin’ Donuts, in het souterrain van Piazza Center.
Bron: https://vastgoedjournaal.nl/news/39793/baskin-robbins-nu-ook-te-vinden-in-eindhovense-piazza-center

Koopwoningen bouwen in de hoofdstad die maximaal €297.000 kosten en die alleen aan bewoners mogen worden verkocht, daar wil de Neprom graag aan meewerken. ‘Mits het tot een haalbare businesscase leidt’.
Bron: https://vastgoedjournaal.nl/news/39795/neprom-ziet-plan-gemeente-amsterdam-over-middeldure-koopwoningen-wel-zitten

De raad van de gemeente Rotterdam heeft een akkoord gesloten over de energietransitie. Tien partijen ondersteunen het akkoord met de uitgangspunten voor de Rotterdamse klimaataanpak. 
Bron: https://vastgoedjournaal.nl/news/39797/rotterdam-wil-binnen-4-jaar-10-000-aardgasloze-en-15-000-zuinige-nbsp-woningen-nbsp-

KRALENDIJK – Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) heeft opnieuw de verkiezingen gewonnen voor een nieuwe eilandsraad voor Bonaire. De partij groeide met één zetel naar vier dankzij een restzetel.  UPB gaat van drie naar twee zetels. Demokrat blijft op drie zetels.

Tekst gaat verder onder de video
[embedded content]

Door Sharina Henriquez

De uitslag werd na een marathontelling klokslag vijf uur ‘s morgens bekend. Normaal zijn de verkiezingsuitslagen tegen middernacht rond

De enorme vertraging kwam nadat de laatste stembus pas om half 11 ‘s avonds sloot. Veel mensen kwamen enkele uren voor sluitingstijd stemmen. Dat zorgde voor lange rijen voor de stembureau’s. Volgens gezaghebber en voorzitter van het hoofdstembureau Edison Rijna kwam dat ook omdat de lijsttrekkers van de partijen en hun aanhang allemaal tegen het einde van de middag/vroege vooravond hun stem wilden uitbrengen.

Lange rij bij stembureau Tia Sani in Rincon – foto: Sharina Henriquez

Stemmers klaagden erover dat ook de computersystemen traag waren en daardoor het stemproces te lang duurde.

Bij de telling van de stemmen ging het ook mis bij de twee stembureau’s Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas en Sentro di Bario Nort di Saliña. Deze bleven na hertellingen met een verschil van 41 stemmen. Om vijf uur was dit probleem pas opgelost en kon de gezaghebber de laatste uitslagen geven. De meeste pers was toen al naar huis.

De tellingen namen ook meer tijd in beslag omdat voor het eerst twee verkiezingen tegelijk werden georganiseerd: voor een nieuwe eilandsraad en voor het kiescollege (Eerste Kamer), aldus het hoofdstembureau.

Kleine partijen geen betekenis
De kleine partijen telden niet mee in de strijd. Ondanks geluiden van verandering onder de Bonairiaanse gemeenschap, lukten de vijf nieuwkomers niet om een zetel te bemachtigen. De top drie verandert dus niet in vergelijking met de  verkiezingen in 2015. MPB ging uit van een grote overwinning met een meerderheid van vijf zetels. Maar het bleef uiteindelijk dus bij drie plus een restzetel.

Opkomst stuk lager
De opkomst was een stuk lager dan in 2015: 66,68 tegenover 77,85% vier jaar terug bij de verkiezingen. 3576 stemden (40,4%) voor MPB. Demokrat kreeg (24,1%) 2130 van de stemmen. UPB kreeg 1798 van de stemmen (20.3%).

Clark Abraham,lijsttrekker van Demokrat, kreeg de meeste stemmen (1248) van alle verkiezingskandidaten. Van MPB was het niet lijsttrekker Elvis Tjin-Asjoe (629) die de meeste stemmen trok. Dat was nummer 2 op de lijst Nina Den Heyer(1088). Bij UPB kreeg lijsttrekker James Kroon de meeste stemmen (786).

Kiescollege
De drie grootste partijen kregen ook de meeste stemmen in de strijd om het kiescollege. MPB kreeg 45,4% van de 6797 geldige stemmen. Demokrat 32,1% en UPB 22,5%. Dat betekent dat de verdeling vier zetels voor MPB (3 zetels+1 restzetel), 3 zetels voor Demokrat (2+1 restzetel) en twee zetels voor UPB (1+1 restzetel).  Er waren 7212 stemmers voor deze verkiezingen terwijl voor de nieuwe eilandraad 9054 personen gingen stemmen.

<!--

--> Bron: https://caribischnetwerk.ntr.nl/2019/03/21/mpb-wint-opnieuw-verkiezingen-bonaire-uitslag-vijf-uur-s-morgens-bekend/

WILLEMSTAD – Verschillende horecaondernemers, de Curaçaose Hospitality & Tourism Association (CHATA) en het Downtown Management Organization (DMO) hebben hun zorgen geuit over de toekomst van de hospitality branche op Curaçao. De overheid heeft een begrotingstekort van 127 miljoen gulden en die moet ingelopen worden. Dat eist het Curaçao Financieel Toezicht (CFT). Daarom worden de accijnzen verhoogd.

“In de praktijk is de prijsverhoging heel goed uit te leggen met een biertje. Een Amstel Bright kost bij mij nu 7 gulden. Als de accijnsverhoging doorgaat, zal de prijs zo tussen de 10 en 12 gulden gaan liggen. Dat heeft een grote impact op de horeca”, vertelt Thijs de Bruin, eigenaar van Eetcafé De Buren. “Zo’n grote prijsstijging zal de gast niet accepteren.”

Tekst gaat verder onder de video
[embedded content]

Door Kim Hendriksen

Stel de horecaondernemers berekenen de verhoging een-op-een door aan de klant, dan zal dit betekenen dat de koopkracht verminderd. “Ik twijfel er niet aan dat mensen minder in aantal en minder vaak een biertje zullen drinken, je kan je geld maar een keer uitgeven, dus er moeten keuzes gemaakt worden. De overheid heeft een berekening gemaakt waarbij de huidige omzet bier wordt vermenigvuldigd met de verhoging, maar zo werkt het niet! Als mensen minder vaak uitgaan en bij het uitgaan minder drinken, komt er ook minder geld en dus accijnzen binnen. Dat is logisch”, aldus De Bruin.

De Commissie Begrotingsdoorlichting heeft een aantal maatregelen voorgesteld waarmee de regering vanaf 1 juli het gat met 121 miljoen gulden kan dichten. Zo gaan de accijnzen op alcohol en tabak omhoog en wil de overheid de omzetbelasting verhogen naar 9 procent.

‘Verhoging resulteert in werkeloosheid’
– restauranteigenaar Danny van Meel

“Als wij ervoor kiezen om de prijsverhoging niet door te berekenen aan de klant, zullen wij als ondernemers voor die verhoging opdraaien. Uiteindelijk zullen wij dan andere manieren moeten zoeken om die kosten in te lopen. Dat zou kunnen betekenen dat wij moeten korten op uren door minder mensen in te zetten. Wat weer resulteert in minder loon voor werknemers of zelfs dat werknemers hun baan zullen verliezen”, vertelt Danny van Meel, eigenaar van Pleincafé Wilhelmina.

Curaçao niet meer aantrekkelijk voor de toerist
Er wordt gevreesd dat deze maatregelen ook invloed zullen hebben op de toeristensector. Dat geeft Miles Mercera, CEO van CHATA aan. “Als de ob verhoogd wordt, dan gaat onze roomtax ook omhoog, wat direct invloed heeft op de kamerprijs. Curaçao wordt dan als bestemming te duur voor wat we nu aanbieden qua product. Dat betekent dat het onrealistisch duur wordt voor zowel de lokale bevolking als voor de toerist”, zegt Mercera.

‘Onze accijnsprijzen zijn straks zes keer hoger dan in Nederland’
– Miles Mercera van hospitalityvereniging CHATA

“Onze accijnsprijzen zijn straks zes keer hoger dan Nederland. Dat is een dramatische verhoging die niet realistisch is voor het eiland en voor de economie. De koopkracht wordt minder. Als een toerist 100 dollar per dag kan uitgeven, zullen ze nog steeds 100 dollar uitgeven, alleen kopen ze er dan minder voor. Wat weer directe invloed heeft op de inkomsten voor de overheid”, aldus Mercera.

Alle betrokken partijen doen dan ook een beroep op de overheid om de maatregelen nogmaals te herzien en geven aan met de overheid in gesprek te willen. Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha was niet bereikbaar voor commentaar.

<!--

--> Bron: https://caribischnetwerk.ntr.nl/2019/03/21/verhoging-accijnstarieven-niet-realistisch-biertje-straks-12-gulden/

Let op! Part-time 2.5 uren per dag 5 dagen per week. Wegens het uitbreiden van onze doelgroep zijn wij opzoek naar personen met ervaring in communicatie en sales. Wie we zoeken…
Klik HIER voor de complete vacature
Bekijk alle vacatures op Suriname via Profilami Jobs

Na een record volume van € 5,2 miljard in 2017 is het investeringsvolume in Amsterdam gedaald naar € 3,6 miljard in 2018. De kantorenmarkt bleef echt de grootste categorie met € 2,2 miljard (61,5% van het totale volume). Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Real Estate. 
Bron: https://vastgoedjournaal.nl/news/39798/beleggingsvolume-amsterdam-duikelt-omlaag-door-vastgoedgebrek

In verband met de groei van de praktijk is het vastgoedteam van De Clercq recentelijk uitgebreid met twee nieuwe partners: Frank Eradus, advocaat, en Michèle van Velzen, senior kandidaat-notaris.
Bron: https://vastgoedjournaal.nl/news/39800/de-clercq-breidt-vastgoedteam-uit

Het wordt steeds moeilijker om geschikte vastgoedbeleggingen in prime commercieel vastgoed te vinden met een bruto aanvangsrendement van boven de 5%. Savills zet in lijst waar beleggers dit in Europa nog kunnen vinden.
Bron: https://vastgoedjournaal.nl/news/39796/waar-vinden-vastgoedbeleggers-in-europa-nog-rendementen-boven-5-