stage lopen

Je bent opzoek naar werk en van je vrienden krijg je te horen dat zij allemaal aan een baan zijn gekomen via een uitzendbureau. Dit wil jij ook graag uitproberen, alleen zit je met wat vragen, wat is een uitzendbureau en hoe werkt het precies. Een uitzendbureau kan gezien worden als een bemiddelaar tussen werkzoekende en werkgever. Wanneer je naar een uitzendbureau gaat krijg je dan een intakegesprek, waarna het bureau je zal koppelen met een bedrijf dat het best bij je profiel past.  De uitbetaling gebeurt via het uitzendbureau, het bedrijf keert dit bedrag eerst uit naar het bureau.

Van werkzoekende naar uitzendkracht

Korte of lange werkverband
Uitzendbureaus helpen jou als werkzoekende om voor een korte of lange periode aan werk te komen.

Werk ervaring op doen in diverse functies
Als uitzendkracht wordt jou ook de mogelijkheid geboden om wat werk ervaring op te doen in diverse functies bij verschillende bedrijven.

Daarnaast maak je ook kans dat je in vaste dienst genomen wordt binnen een bedrijf. Je tijd als uitzendkracht zou je kunnen vergelijken met de proeftijd. Voor een bedrijf zijn uitzendkrachten goedkoper en gemakkelijk. Het bedrijf kan op een goedkope manier vakkundig personeel in dienst nemen zonder alle bijbehorende kosten. Daarnaast is het ontslaan procedure wat gemakkelijker.  Maar als uitzendkracht heb jij ook rechten, zo kun je als uitzendkracht ten alle tijden de overeengekomen arbeidsverhouding verbreken. Je moet dit wel tijdig doorgeven aan het uitzendbureau zodat zij een vervanger kunnen zoeken.

Online solliciteren

Het internet maakt online solliciteren mogelijk. Er zijn tegenwoordig heel wat vacatures sites op het wereld wijde web. Een daarvan is Profilami jobs, waar je vacatures van haast het heel Caraibisch gebied en Europa kan vinden. Daarnaast krijg jij ook hulp bij het maken van jouw CV.