Na lang gewacht te hebben is het moment eindelijk hier. Je mag stage lopen! Je krijgt eindelijk de kans om te kunnen te tonen. De duur van de stage hangt af van stage soort, gaat het om een afstudeer of oriëntatie stage.

Stageplek zoeken

Het vinden van een geschikte stageplek kan soms moeilijk verlopen. Bij bepaalde stage lopenopleidingen worden de studenten geholpen door de docent, die al stage bedrijven en plekken voor hen heeft. De student moet alleen op tijd aangeven bij welk bedrijf die stage wilt lopen. Andere studenten die het niet zo makkelijk hebben moeten zelf brieven naar bedrijven richten. Rekening houdend dat de stageplek aansluit op hun studie. Met de Profilami vacature bank, vindt jij vacatures speciaal voor stagiaires.

Waardevolle stagiaire

Een stagiaire heeft vele voordelen voor een bedrijf, zo heeft de stagiaire nieuwe kennis binnen het vakgebied en is de stagiaire nog makkelijk te vormen naar de cultuur binnen het bedrijf, gezien deze pas binnen is. Daarnaast is de stagiaire een goedkope kracht, omdat die niet betaald wordt of een kleine vergoeding ontvangt. Door het bedrijf wordt een stagiaire ook gezien als een buiten gewone gelegenheid om nieuw talent te ontdekken. Verder kan je een stagiaire vergelijken met een blank papier, waar je veel op kan schrijven. De stagiaire zit vol nieuwe en uitdagende ideeën, waar het bedrijf zeker gebruik van kan maken.

Geen vergoeding, wel kennis

Er zijn bedrijven die de stagiaire een vergoeding geven, wanneer zijn of haar stage voorbij is. En weer andere die dat niet doen. Laat dit je niet demotiveren, zie je stage als een leermoment, die je kan gebruiken op je CV. Zo kan het toekomstig bedrijf waar je naar toe solliciteert, zien wat je allemaal bij geleerd hebt tijdens je stage. En als je echt je uiterste best doet, wordt jou zelfs een baan aangeboden door het bedrijf waar jij stage gelopen hebt.

You may also like