De juiste kleding voor een sollicitatiegesprek is belangrijker dan je denkt. Dit helpt de werkgever ook bepalen als je nou bij het bedrijf past of niet. Naast het geven van tips voor het maken van een goeie cv, geeft Profilami ook wat tips bij het uitzoeken van de juiste kleding voor je sollicitatiegesprek.  Hier volgen vier handige tips.

1.    Bedrijfscultuur

Doe voor je naar het sollicitatiegesprek gaat wat onderzoek over de cultuur van het bedrijf. Wat voor soort bedrijf is het. Ga na in welke sector het bedrijf functioneert. Met wat voor soort mensen zul je samen werken. Solliciteer je bijvoorbeeld naar een functie in een callcenter, dan gaat het hier om een informele bedrijfscultuur, hier loopt niet iedereen met een jas en das rond. Bij een accountancy bedrijf moet je wel op je kleding letten. Je kan hier niet als een callcenter in een shirt en jeans tevoorschijn komen. Je zult dan een pantalon met een hemd moeten aandoen.

 

2.    Tatoeages en piercings

Alhoewel de taboe rond tatoeages en piercings aan het afnemen is, kan dit voor enige afleiding zorgen. Trek dus je neus of tongpiercing uit. Heb je een sleeve tatoeage? Trek dan een trui met lange mouwen een. Tegenwoordig is het ook mogelijk om dit met een speciale soort make up te bedekken. Ben je al eenmaal aangenomen en merk je dat men niet zo zeer hierop let, kan je je dan wat vrijer kleden. Dus in plaats van een hemd met lange mouwen, geen een net hemd met korte mouwen.

3.    Merkkleding

Probeer zo eenvoudig mogelijk gekleed te gaan. Kom dus n iet in opvallende merken zoals een Gucci of Louis Vuitton en een Louboutin schoen. Dit geeft de werkgever de indruk dat je het geld niet nodig hebt, ook het werk niet. Het hangt er ook van af naar welke functie je solliciteert, een interieurverzorger kleed zich anders dan een accountant.

 

4.    Liefst formeel dan informeel

Het is beter om over dressed te zijn dan under dressed. Als je als vrouw je niet lekker voelt in een rok of jurk, doe dan maar een nette broek aan, het liefst geen heupbroek. Doe je dit toch combineer dit dan met een lang bloesje. Vermijd tijdens je eerste gesprek jeans, net als kauwgom, piercings en tattoos.

Met deze handige tips, ga jij zeker netjes gekleed naar het gesprek en wie weet krijg je de baan van je dromen aangeboden. Of de stageplek die je altijd gewild hebt.

Volg je al deze tips, dan zal jij gegarandeerd serieus genomen worden tijdens het gesprek. En hopelijk ook worden  aangenomen.

Succes!

You may also like