Het blad kwam in 1884 uit onder de naam Amigoe di Curaçao, waarna hij in 1935 als een weekblad uitgebracht werd. In 1941 kwam het twee keer per week uit nadien verscheen het als een dagblad. Het blad, een Nederlandstalige krant, met als doelgroep Curaçao , Aruba en Bonaire.

Recente vacatures

Naast het feit dat je de krant op het net kan lezen zijn de vacatures van veel grote bedrijven in zowel Curaçao als Aruba en Bonaire te vinden op de site. Met als gevolg dat de moderne werkzoekende met een druk op je computer muis kan reageren op een vacature. Zonder tussen persoon!  Op de vacaturebank van Profilami zijn ook de vacatures van Amigoe te vinden. Het verschil tussen Profilami en Amigoe is dat je bij Profilami te vergelijken is met een social media profiel. Een social media profiel die je helpt met het vinden van werk. Op de webpagina kan je nadat er een profiel gemaakt is een cv creëren en rechtstreeks reageren op de geplaatste vacatures.

Het nieuws

Voor Antillianen die in het buitenland zitten is het een hele uitkomst dat Amigoe

ook online te lezen is. Zo weten zij dan ook wat er reilt en zeilt in hun geboorte land. Ook handig voor mensen die gewoon van nieuws lezen houden. Amigoe biedt ook de mogelijkheid tot het maken van een abonnement. Zo zijn haar trouwe lezers dan altijd op de hoogt van het nieuws. Het abonnement bestaat uit drie pakketten voor het nieuws van Aruba betaal je Afl 32.50 per maand. Voor het nieuws uit Bonaire betaal je 18 us per maand. En Nafl 30,50 voor het nieuws uit Curaçao.

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van Amigoe? Haal jij van deze site ook nieuws? Laat in  een comment achter wat je vindt van hun krant.

You may also like